A Liberty Irodaház bérbeadással megbízott képviselői a JLL és a Cushman & Wakefield ingatlantanácsadó ügynökségek

Liberty Budapest

A WING Zrt., a JLL és a Cushman & Wakefield ingatlantanácsadó ügynökségeket bízta meg a nagyszabású, 42.000 négyzetméteres, Liberty Irodaház  bérbeadásával. Az épület az új Telekom-székház szomszédságában valósul meg, átadása 2021-ben várható.

Ahogy arról már tavaly év végén a WING Zrt. hírt adott, következő nagy beruházása a Liberty irodaház a főváros dél-pesti alpiacán épül. Így újabb prémium kategóriás irodák, valamint kereskedelmi területek válnak elérhetővé Budapest frekventált csomópontjában a városi lokációt preferáló iroda- vagy székházkeresők számára. Az irodaterületek bérbeadását a JLL és a Cushman & Wakefield végzi közös, kizárólagos megbízás keretében.

A fejlesztőtől megszokott magas minőségű irodaház középpontba állítja a környezettudatosságot és az emberközpontúságot, és a BREEAM Very Good minősítés megszerzését tűzte ki célul. A tervek között szerepel a tetőszinten végig futó, zöld növényekkel beültetett üvegház és egy budai panorámás skybar is. A nyolcemeletes irodaház alaprajzi kialakítása lehetővé teszi majd nagy alapterületű, egy szinten akár 4800 m2-en elterülő irodák kialakítását is. Az épület akár két ütemben is kivitelezhető és székház céljára is alkalmas egy vagy több cég számára.

A beruházás környezetének sikeres újjászületését a környéken már megvalósult ingatlanfejlesztések - élükön a Telekom Székház – és a folyamatban lévő vagy tervezett fejlesztések is támogatják: 2020 végig befejeződik az M3 metróvonal és a Népliget metróállomás felújítása, amellyel egyidejűleg megújul a Bakáts tér és a szomszédos Népliget, Budapest legnagyobb közparkja. A korábban elkészült új szolgáltatásokat nyújtó Orczy Kert és Nehru Park szintén emelik a kerület színvonalát. Az irodaház könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel a belvárosból, illetve a közvetlen metró- és villamoskapcsolatnak, valamint a Népliget távolsági buszpályaudvarnak köszönhetően a környező településekről is gyorsan elérhető. A lokáció, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről érkezőknek és az M5 autópályán közlekedőknek pedig Budapest déli kapuját is jelenti.

„Megtisztelő, hogy ügynökségünk együtt dolgozhat egy ilyen jó nevű fejlesztővel, mint a WING. A fejlődő városrész és a Telekom székház szomszédságának köszönhetően az irodaház iránt már most jelentős az érdeklődés, ezért bizakodva nézünk a bérbeadási feladatok elé. Örülünk, hogy a projektben való részvételünkkel mi is hozzájárulhatunk a budapesti irodapiac alakításához, hiszen a Liberty Irodaház átadásával a Népliget környéke is meghatározó irodapiaci lokációvá válik majd.” – mondta Dr. Würsching Péter, a JLL bérbeadási vezetője.

Szántó Tamara MRICS, a Cushman & Wakefield Partnere és irodabérbeadási vezetője hozzátette: "Rendkívül büszkék vagyunk, hogy a WING minket bízott meg a Liberty Irodaház értékesítésével. Biztosak vagyunk benne, hogy kiterjedt piaci ismereteink és szakmailag maximálisan felkészült dedikált csapatunk  segítségével rövid időn belül sikeresen feltöltjük majd ezt az egyedülálló és kiemelkedő minőségű irodafejlesztést."