C&W kapta az év első ingatlanüzemeltetési megbízását

A Cushman & Wakefield a világ legnagyobb magántulajdonban lévő kereskedelmi ingatlan tanácsadó vállalata nyerte el a CPI Hungary kiskereskedelmi portfóliójába tartozó budapesti Europeum bevásárlóközpont és a soroksári, továbbá a dunakeszi Buy-Way kiskereskedelmi parkok üzemeltetési és bérbeadási megbízását, melyek összterülete hozzávetőlegesen 39,000 négyzetméter.

A Cushman & Wakefield ingatlanüzemeltetési csapata garantálja a központok gördülékeny napi működését, különös tekintettel a bérbeadásra, az üzemeltetésre, a marketingre, a pénzügyi feladatokra és a technikai háttér biztosítására. Általános ingatlanüzemeltetési feladatai mellett, a Cushman & Wakefield kiemelt figyelmet fordít az épületek kihasználtságának növelésére, a megfelelő bérlői összetétel kialakítására, valamint a vállalat helyi és központi csapatai a tulajdonosi érdekeket figyelembe véve törekszenek a bevételek maximalizálására.

A CPI Hungary asset management ágazatával karöltve a Cushman & Wakefield megbízható és magas színvonalú ingatlankezelési szolgáltatást nyújt a bérlők részére, melynek segítségével folyamatosan javítja az ingatlanok teljesítményét és növeli azok értékükét.

Az Europeum bevásárlóközpont, mely Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjában a Blaha Lujza téren található összesen 6,000 négyzetméter bérbeadható területtel, 2011-ben került átadásra. Jelentős bérlői között megtalálható a H&M, Tally Weijl, Deichmann, Müller, Yves Rocher, Bijou Brigitte, az OTP Bank, és a Subway. A bevásárlóközponthoz több szintes mélygarázs is tartozik, melyben a számos parkolóhelyen kívül elektromos Gokart pálya is üzemel. A három szintes bevásárlóközpont a Courtyard by Marriott Budapest City Center szállodával egy épületben található.

A „strip-mall” koncepcióban épült soroksári és dunakeszi Buy-Way kiskereskedelmi parkokban az üzletek többsége közvetlenül az ingyenes és nagyszámú férőhellyel rendelkező parkolóból közelíthető meg. A 2006-ban megnyílt dunakeszi bevásárló park összterülete 21,600 négyzetméter, míg a 2005-ban átadott soroksári bevásárló park 11,500 négyzetméternyi bérbeadható területtel rendelkezik.

A Cushman & Wakefield jelenleg több mint 1,000,000 négyzetméteren, 44 ingatlant üzemeltet.