Közép-Kelet Európai ingatlan portfólió akvizíciós majd negyedévenkénti számviteli célokra készített értékelése


Nagyítás

A kihívás

Több országot magába foglaló portfolió akvizíciós értékelése, illetve negyedévenkénti frissített értékelések az IFRS/Nemzetközi Számviteli Szabványok alapján. A CEIF egy luxemburgi székhelyű, az AVIVA és VALAD által létrehozott zárt végű ingatlanalap, mely ipari ingatlanokba fektet be, elsődlegesen Lengyelországban, Romániában, Csehországban és Magyarországon. Korábbi más szolgáltatóktól kapott értékelésekből fakadó elégedetlenséget követően, egy olyan ingatlan tanácsadóval szerettek volna dolgozni, mely átlátja az ingatlanok egyediségét.

A megoldás

Egy központi kapcsolattartón keresztül a Cushman & Wakefield több országot magába foglaló munkája lehetővé teszi, hogy ezt a megbízást hatékonyan kezelje. A központi koordináción keresztül, egy tapasztalt helyi csapat képes kapcsolatot tartani a helyi vagyonkezelők képviselőivel az ingatlanok maximális megértése és a pontos információ áramlás érdekében.


Együttműködésünk a piacvezető ipari és befektetési csapatokkal kiemeli ismereteinket és tudásunkat az ilyen jellegű ingatlanok terén.


Az eredmények

Következetesen segítettük a CEIF-et a beszerzéseik során, valamint folyamatosan készítünk negyedéves értékeléseket a portfóliójuk hozamáról és teljesítéséről.


Cégünk ipari ingatlanokkal foglalkozó csapata hatékonyan részt vesz a piaci életben, ami lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük ezt a piacot – a szóban forgó ingatlanok jellege, valamint hajlandóságunk, hogy szorosan együttműködjünk az ügyféllel biztosítja, hogy megfeleljünk az elvárásoknak.

Elérhetőségek

Mike_Edwards

Mike Edwards

Head of Valuation CEE/CMG Hungary

Budapest, Magyarország

Telefon +36 1 484 1385

Kapcsolat

A C&W kizárólagosan képviseli a Vodafone-t Magyarországon 2009 óta. Ez időszak alatt több alkalommal megújítottuk a bérleti szerződésüket a Millemmiun Tower I és az Arena Corner irodaházakban. A partneri együttműködésünk során aktív részt vállaltunk a Vodafone hosszútávú üzleti stratégiájának megvalósításában Budapesten és Magyarországon. A projekt során a C&W feltérképezte a Vodafone számára megfelelő build-to-suit irodaházakat, és ezzel párhuzamosan elkezdte a bérleti szerződés újratárgyalását a jelenlegi bérbeadóval. A Vodafone célkitűzései a bérleti költségek csökkentése és a magas szintű irodai elhelyezkedés biztosítása a dolgozóknak.

Bővebben

A Diageo közel 8,000 m2 irodaterületet bérelt a West End Business Center (WEBC) irodaházban. Az irodabérleti szerződés újratárgyalásakor az irodaterület rugalmas bővítését, továbbá a bérleti díjak és a pénzügyi feltételek javítását tűzte ki célul. Iroda bérbeadás: Diageo 2011-ben megbízta a C&W-et az irodabérleti szerződésének megújításával a WEBC irodaházban, illetve további lehetséges irodabérleti helyszín felkutatásával. Project Management: C&W megbízást kapott 1,000 m2 új irodaterület és tárgyalóközpont kialakítására. A feladatok között szerepelt a tervező cég kiválasztása, design menedzsment, kialakítási munkák pályáztatása és az alvállalkozói szerződések megszervezése (biztonsági rendszer, IT, irodabútor, stb).

Bővebben

A Cushman & Wakefield kizárólagosan képviseli a GE-t Magyarországon 2011 óta. A GE Corporate a további bővülésük kapcsán 2013-ban megbízta a C&W-et az új budapesti szolgáltatóközpontjuk irodahelyszinének kiválasztásával. GE Healthcare szintén megbízta a C&W-et a Törökbálinton található irodaközpontjuk átköltöztetésével Budapestre.

Bővebben