Atrium European Real Estate - Közép-Európai Kiskereskedelmi portfolió értékelés számviteli, illetve tőzsdei bevezetés céljából


Nagyítás

A kihívás

Közép-Európai kiskereskedelmi portfolió negyedévenkénti értékelése számviteli célokra, illetve az amszterdami értéktőzsdére való bejegyzés céljából. Az Atrium European Real Estate korábban Meinl European Land, több mint 180 kiskereskedelmi és fejlesztési ingatlannal rendelkezik 11 országban Közép- és Kelet Európában, mely ingatlanok kisebb szupermarketek, jelentősebb bevásárlóközpontok, illetve beruházások és fejlesztések. A cég jelentős szerkezetátalakításon esett át az elmúlt időszakban, és szüksége volt egy proaktív ingatlanpiaci partnerre, aki rendszeres és pontos értékelések elkészítésével segíti.

A megoldás

A Cushman & Wakefield regionális szakértelme és határokon átnyúló összehangolt megközelítése lehetővé tette, hogy megfeleljen az Atrium elvárásainak. Egyetlen kapcsolati ponton keresztül minden lokáción helyszíni szakértelmet, valamint folyamatosan rugalmas, mégis összpontosított megközelítést biztosítunk, szükség szerint döntéshozókkal egyeztetünk, valamint együttműködünk a könyvvizsgálókkal, és más tanácsadókkal, annak érdekében, hogy a folyamatok a lehető leggördülékenyebbek legyenek.

Az eredmények

Az Atrium European Real Estate céget 2009 augusztusától jegyzik az amszterdami értéktőzsdén. A Cushman & Wakefield aktívan rész vett ezen cél elérésében. Pontos értékelések készítésével és proaktív megközelítésünkkel azóta is hatékony ügyemenetet biztosítunk az ügyfél számára.

Elérhetőségek

Mike_Edwards

Mike Edwards

Head of Valuation CEE/CMG Hungary

Budapest, Magyarország

Telefon +36 1 484 1385

Kapcsolat

A C&W kizárólagosan képviseli a Vodafone-t Magyarországon 2009 óta. Ez időszak alatt több alkalommal megújítottuk a bérleti szerződésüket a Millemmiun Tower I és az Arena Corner irodaházakban. A partneri együttműködésünk során aktív részt vállaltunk a Vodafone hosszútávú üzleti stratégiájának megvalósításában Budapesten és Magyarországon. A projekt során a C&W feltérképezte a Vodafone számára megfelelő build-to-suit irodaházakat, és ezzel párhuzamosan elkezdte a bérleti szerződés újratárgyalását a jelenlegi bérbeadóval. A Vodafone célkitűzései a bérleti költségek csökkentése és a magas szintű irodai elhelyezkedés biztosítása a dolgozóknak.

Bővebben

A Diageo közel 8,000 m2 irodaterületet bérelt a West End Business Center (WEBC) irodaházban. Az irodabérleti szerződés újratárgyalásakor az irodaterület rugalmas bővítését, továbbá a bérleti díjak és a pénzügyi feltételek javítását tűzte ki célul. Iroda bérbeadás: Diageo 2011-ben megbízta a C&W-et az irodabérleti szerződésének megújításával a WEBC irodaházban, illetve további lehetséges irodabérleti helyszín felkutatásával. Project Management: C&W megbízást kapott 1,000 m2 új irodaterület és tárgyalóközpont kialakítására. A feladatok között szerepelt a tervező cég kiválasztása, design menedzsment, kialakítási munkák pályáztatása és az alvállalkozói szerződések megszervezése (biztonsági rendszer, IT, irodabútor, stb).

Bővebben

A Cushman & Wakefield kizárólagosan képviseli a GE-t Magyarországon 2011 óta. A GE Corporate a további bővülésük kapcsán 2013-ban megbízta a C&W-et az új budapesti szolgáltatóközpontjuk irodahelyszinének kiválasztásával. GE Healthcare szintén megbízta a C&W-et a Törökbálinton található irodaközpontjuk átköltöztetésével Budapestre.

Bővebben